Online aanvragen

De stad Bilzen organiseert wekelijkse markten, avondmarkten en foordagen.

Procedure

 • Wekelijkse markt:

  Elke woensdagvoormiddag zakken massa’s bezoekers af naar het centrum van Bilzen voor de wekelijkse markt. Het uitgebreide aanbod en de gezellige opstelling van de kramen bezorgen velen haast een vakantiegevoel. Onze marktkramers zorgen wekelijks van 8 tot 13 uur voor verse, kwalitatieve en mooie producten.

  Een standplaats kan u online aanvragen of via marktleider@bilzen.be

 • Bilzen de boer op:

  Wie houdt van lokale, duurzame en ecologische producten kan iedere tweede en vierde zaterdag tussen 9 en 12 uur terecht op de Markt voor 'Bilzen de boer op'.

  Op deze markt staat de korte keten centraal. Een tiental standhouders biedt diverse (biologische) producten aan uit eigen streek. Het gamma varieert van hoeveartikelen tot seizoensgebonden lekkernijen.

  Heerlijk en eerlijk, zoals dat heet, zonder tussenschakels tussen de producent en de consument.

  'Bilzen de boer op' is een initiatief in samenwerking met de organisatie van het plattelandsevent Agricultura. De organisatie stelt als doel mensen te informeren over het positieve verhaal van landbouw. Deze markt met producten uit eigen streek biedt gelegenheid om het duurzame verhaal van korte keten extra onder de aandacht te brengen. 

 • Avondmarkt:

  Op de avondmarkt in de centrumstraten van Bilzen is het altijd gezellig vertoeven. U vindt er meer dan 100 marktkramen, de winkels zijn open tot 22 uur en bieden vele koopjes aan én er is een Speel-Markt voor de kinderen. Tijdens uw bezoek aan de avondmarkt kan u genieten van een lekker glaasje op één van de gezellige terrasjes.

  De avondmarkt vindt plaats op maandag 15 mei 2023 van 17 tot 22 uur.

  Een standplaats kan u aanvragen via marktleider@bilzen.be

 • De Foordag:

  Op de Foordag of de jaarmarkt is het gezellig vertoeven. U vindt er heel wat marktkramers, maar ook de winkels komen naar buiten met kraampjes en schitterende koopjes. Later in de voormiddag openen ook de foorkramers hun attracties en zorgen voor een leuke kermissfeer. Een gezellige dag voor de hele familie.

  De Foordag vindt plaats op woensdag 4 oktober 2023 van 8 tot 14 uur.

  Een standplaats kan u aanvragen via marktleider@bilzen.be

De organisatie van ambulante activiteiten wordt geregeld in een gemeentelijk reglement.

Meer informatie kan u opvragen bij de Dienst Lokale Economie of bij de marktleider (marktleider@bilzen.be).

Online aanvragen

Contactinformatie