Exploitatievergunning

Achtergrondafbeelding

Als u een nieuwe horecazaak wil openen of een bestaande wil overnemen, moet u vooraf een vergunning aanvragen.

Als u sterke of gegiste dranken schenkt op een tijdelijke drankgelegenheid moet u over een tijdelijke vergunning beschikken.

Procedure

Na een administratief onderzoek én keuringen ter plaatse ontvangt u al dan niet een exploitatievergunning. De volledige procedure is uitgewerkt in een documentatiemap. Vraag de exploitatievergunning best 2 maanden voor u uw horecazaak wilt openen aan.

In de handleiding die rechts vermeld wordt, vindt u meer informatie terug i.v.m. de procedure en de zaken die u in orde moet brengen vooraleer de brandweer op controle komt.
Zodra u de aanvraag heeft doorgestuurd en uw pand is in orde moet u de brandweer contacteren voor een inspectie via frank.parthoens@bwol.be .

Elke horecazaak moet zich registreren en laten erkennen bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Meer informatie en aanvraagformulier vindt u terug op de website van het FAVV.

Bedrag

Voor de brandweercontrole dient u €25,00 te betalen na ontvangst van de factuur.

Online aanvragen

Contactinformatie