Premies en subsidies Woon- en energieloket

Achtergrondafbeelding

Woonenergieloket ism Energiehuis Limburg

Premies en subsidies

Op de website premiezoeker krijg je een overzicht van de premies waar je recht op hebt als je in onze gemeente woont of bouwt.

Op de website van Fluvius vind je een overzicht van hun premies om energie te besparen.

Bijkomend zijn er nog enkele gemeentelijke premies en subsidies vanuit de milieudienst. 

Meer info?

Dit kan door contact op te nemen met de milieudienst oflangs te komen op het woonenergieloket.

Woonenergieloket

Hoe maak ik mijn woning energiezuinig? Is mijn huidige energiecontract nog wel het voordeligst voor mij? Heb ik recht op de Vlaamse renovatiepremie? Hoe werkt een digitale meter? Zijn er premies als ik als senior mijn woning aanpas? Voor welke maatregelen kan ik een energielening aan 2,25% afsluiten? Hoe kan ik een gratis energiescan laten uitvoeren?

Heb je deze of andere woon- of energievragen, kom dan zeker langs bij het woonenergieloket. Dit is altijd gratis. Wil je premieadvies, breng dan zeker je belastingbrief van 2 jaar geleden mee en eventueel offertes of facturen. Wie een VREG-test wil laten uitvoeren, brengt best de meest recente jaarafrekening van gas en elektriciteit mee.

Vanaf 1 januari 2021 is elke gemeente ook verplicht een meldpunt voor problematische woonsituaties, waaronder discriminatie op de huurmarkt, te organiseren. Dit meldpunt is eveneens geïntegreerd in dit woonenergieloket. 

Het woonenergieloket gaat iedere maandag van 14 tot 17.30 uur door in de gebouwen van afdeling Ruimte, Schureveld 19  te 3740 Bilzen.

Om je zo goed mogelijk te helpen, werken we enkel op afspraak.

Je kan een afspraak maken via https://stebo.be/particulieren/wonen/woonloket-bilzen/ 

Heb je een afspraak kunnen maken, vergeet dan zeker je aanslagbiljet (inkomen van 2 jaar geleden) en duidelijke detailfacturen of offertes niet mee te brengen.

Contactinformatie