logo bilzen

Nieuws

Facebook

E-loket items

ParkerenONDERGRONDS PARKEREN
Ook de 150 plaatsen in de ondergrondse parkeergarage De Klokke en de 71 plaatsen in ondergrondse parkeergarage De Commanderie zijn de eerste twee uren gratis.

KORTPARKEREN
Op 32 plaatsen in het handelscentrum geldt het kortparkeren.  U kan er uw wagen maximum 30 minuten parkeren. Met deze regeling is er een veel betere rotatie van het autoverkeer en kunnen mensen die vlug bij de bakker, de bank of de slager moeten zijn heel dichtbij parkeren.  Het systeem werkt met een speciale meter. Een druk op de knop volstaat om gedurende 30 minuten gratis gebruik te maken van de parkeerplaats, zonder het leggen van de parkeerschijf. Op deze plaatsen in het handelscentrum kan u kortparkeren:
-    Genutstraat, ter hoogte van bloemenwinkel Janelke (4), tegenover BNP Paribas Fortis (2) en tegenover De Schenkerij (3)
-    Kloosterstraat, ter hoogte van bakkerij Pauli (2)
-    Klokkestraat, ter hoogte van bakkerij Briers (2)
-    Onze Lieve Vrouwstraat, ter hoogte van Tom Sport (3)
-    Markt, tegenover Foto Mabo en ING (4)
-    Markt, achter de kerk (2)
-    Camille Huysmansplein (4)
-    Brugstraat, ter hoogte van broodjesbar JeJo (3) en vredegerecht (3)

BEWONERSPARKEREN
In Bilzen-centrum is in de blauwe zone het bewonersparkeren van toepassing. Dit wil zeggen dat de bewoners die beschikken over een bewonerskaart en deze zichtbaar in hun voertuig plaatsen, de blauwe parkeerschijf niet hoeven te leggen.  Het aantal bewonerskaarten per huisgezin wordt beperkt tot één en er wordt enkel een bewonerskaart afgeleverd aan de natuurlijke personen die niet over een garage of een parkeerplaats beschikken binnen een straal van 400 meter van hun woning.  

De bewonerskaart kan aangevraagd worden in de parkeerwinkel gelegen in de ondergrondse parkeergarage De Klokke. U kan hier terecht op woensdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 14 tot 17 uur.  Vergeet het inschrijvingsbewijs van uw voertuig niet mee te brengen.