Parkeren

Achtergrondafbeelding

Kortparkeren: maximum 30 minuten
Op 31 plaatsen in het handelscentrum geldt het kortparkeren: maximum 30 minuten parkeren. Genoeg om even snel een boodschap te doen. Kortparkeren werkt met een speciale parkeermeter: een druk op de knop is genoeg om een half uur te parkeren.

Kortparkeren op volgende parkeerplaatsen in Bilzen:

  • Genutstraat, bij bloemenwinkel Janelke (4 parkeerplaatsen), tegenover BNP Paribas Fortis (2 parkeerplaatsen) en tegenover De Schenkerij (3 parkeerplaatsen).
  • Kloosterstraat (2 parkeerplaatsen).
  • Klokkestraat, bij bakkerij Briers (2 parkeerplaatsen).
  • Onze Lieve Vrouwstraat, bij bakkerij Vangrootloon (3 parkeerplaatsen).
  • Markt, tegenover Foto Mabo en ING (4 parkeerplaatsen).
  • Markt, achter de kerk (2 parkeerplaatsen).
  • Camille Huysmansplein (2 parkeerplaatsen).
  • Brugstraat, bij broodjesbar JeJo (3 parkeerplaatsen) en vredegerecht (3 parkeerplaatsen).
  • Romboutstraat, bij Universal Decor (1 parkeerplaats).

Blauwe zone: maximum 2 uur parkeren
Het stadscentrum van Bilzen telt ongeveer 600 parkeerplaatsen in de blauwe zone. Leg uw blauwe parkeerschijf of bewonerskaart op uw dashboard en u kunt er 2 uur gratis parkeren.

Bewonerskaart aanvragen
Alleen natuurlijke personen die niet over een garage of een parkeerplaats binnen een straal van 400 meter van hun woning beschikken, komen in aanmerking voor een bewonerskaart. Het aantal bewonerskaarten per huisgezin is beperkt tot één. U kunt een bewonerskaart aanvragen in de parkeerwinkel gelegen in de ondergrondse parkeergarage De Klokke op woensdag (9-12u en 14-18u) of zaterdag (14-17u). Breng het inschrijvingsbewijs van uw wagen mee.

Ondergrondse parkeergarages De Klokke en De Commanderie: eerste 2 uur gratis parkeren
De Klokke - 150 parkeerplaatsen
Eerste 2 uur gratis parkeren
Klokkestraat 28, 3740 Bilzen
03 235 54 55

Bekijk openingsuren en tarieven

De Commanderie - 73 parkeerplaatsen
Eerste 2 uur gratis parkeren
Romboutstraat 17, 3740 Bilzen
03 235 54 55

Bekijk openingsuren en tarieven

Gratis lang parkeren
Op wandelafstand van het centrum kunt u onder andere aan De Kimpel, het station, de brandweer, het Begijnhof, Schureveld, de Kloosterwal, de Tabaart gratis voor onbeperkte tijd parkeren.

Laadpalen voor elektrische voertuigen
Vlaanderen zet de komende jaren samen met de lokale besturen volop in op duurzame mobiliteit. Dat heeft een positieve invloed op het klimaat en de leefomgeving. In het kader van de Europese richtlijn ‘Clean Power for Transport’ (CPT) werkte de Vlaamse regering eind vorig jaar een actieplan uit. In dit plan wordt onder meer sterk gefocust op laadpalen voor elektrische voertuigen. Tegen 2020 moeten er in Vlaanderen zo’n 5.000 nieuwe oplaadpunten oftewel 2.500 laadpalen worden geplaatst op publiek toegankelijk domein.

Infrax plaatste zowel een laadpaal op de parking van het Waaierplein in Munsterbilzen en op die aan de Eikenlaan aan de kant van de Wijsstraat. De stad voorziet ter hoogte van de oplaadpunten een parkeerplaats die exclusief bedoeld is voor elektrische voertuigen.

Contactinformatie