Klimaatbestendig perceel: Natuurbuur & Groenblauwpeil

Achtergrondafbeelding

Maak je perceel klimaatbestendig met Natuurbuur en het groenblauwpeil!

Ga na hoe je woning of perceel scoort op blauwe en groene elementen (het groenblauwpeil) en krijg concrete tips om je perceel nog klimaatbestendiger te maken via Natuurbuur.

NATUURBUUR

Vlaanderen bestaat voor 9% uit tuinen dat is drie keer zoveel als de oppervlakte van de natuurgebieden. Tuinen kunnen dus een belangrijk rol spelen op het vlak van klimaat, waterschaarste, biodiversiteit en vergroening. Daarom biedt Bilzen Natuurbuur aan.

Een Natuurbuur is een burger die beseft dat hij met zijn tuin, gevel, balkon, oprit of dak iets kan doen voor het klimaat en zo het verschil kan maken. Ben jij zo'n burger? Dan ligt je klimaatdaad nu binnen handbereik.

De catalogus bevat een breed aanbod van oplossingen om je woonomgeving klimaatvriendelijker te maken. Ben je benieuwd hoe je tuin kan ingezet worden als wapen tegen hitte, droogte en wateroverlast? Ga aan de slag met handige doe-het-zelf maatregelen in Natuurbuur! Klik snel even door, kies een actie waarmee je aan de slag wil en krijg meteen een praktisch stappenplan waarin ook lokale initiatieven, wetgevingen, subsidies en handelaars in jou buurt terug te vinden zijn. Je hoeft zelfs je boodschappenlijstje niet meer zelf te maken. Wordt een natuurbuur en geef je omgeving een duwtje in de rug

Tip: Kijk regelmatig in onze catalogus. Ze wordt namelijk steeds aangevuld met nieuwe klimaatadaptieve oplossingen voor in en om je huis.

Raadpleeg hier de Natuurbuur Catalogus.

GROENBLAUWPEIL

Zorgen hevige regenbuien regelmatig voor wateroverlast op je perceel of raakt je regenwaterput niet tijdig bijgevuld? Of zie je dat je planten, gras en groenten in je tuin verdorren door aanhoudende hitte? Het is té nat en té droog tegelijk.

Weet je niet goed op welk vlak je best eerst inzet op jou perceel? Maak dan gebruik van het groenblauwpeil. Doormiddel van de info die je ingeeft krijgt je perceel een score die aangeeft op welke aspecten je goed bezig bent en je krijgt suggesties over waar je nog extra op zou kunnen inzetten. Hoe je dat best doet kan je dan weer terugvinden het Natuurbuur aanbod.

https://www.bilzen.be/groenblauwpeil