Minder Mobielen Centrale

Achtergrondafbeelding

Wat is het?

Minder mobiele personen met een beperkt inkomen die zich moeilijk kunnen verplaatsen en tijdelijk of permanent geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, kunnen voor hun verplaatsingen een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. U kan een rit aanvragen voor doktersbezoek, boodschappen of administratieve zaken.

Het lidgeld bedraagt 12 euro per jaar. Per rit betaalt u aan de chauffeur 0,41 euro per gereden kilometer gerekend vanaf het vertrek op de verblijfplaats van de chauffeur tot zijn/haar thuiskomst. Per rit wordt u ook een administratieve kost van 0,50 euro aangerekend.

Voorwaarden

  • Beperkt inkomen
  • Moeilijk verplaatsbaar zijn en tijdelijk of permanent geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Hoe aanvragen

Om ritten aan te kunnen vragen, moet u lid worden van de Minder Mobielen Centrale. Een rit dient u minimaal 3 werkdagen op voorhand aan te vragen, behalve als het om vervoer om medische redenen gaat. Om de gevraagde ritten uit te voeren, zijn we steeds afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwillige chauffeurs.

Wanneer je telefonisch een rit aanvraagt, zal steeds je lidnummer gevraagd worden. 

Meebrengen bij inschrijving

  • inkomensbewijs

Contactgegevens

Eikenlaan 24
3740 Bilzen

089 39 75 00

De Minder Mobielen Centrale is elke werkdag bereikbaar van 9 tot 12 uur.

 

Vrijwilligers

Het team van de Minder Mobielen Centrale kan altijd helpende handen gebruiken. Wil je graag ritten voor iemand regelen en boeken? Of wil je graag chauffeur zijn die mensen naar hun bestemming brengt? Neem dan zeker contact op met de Minder Mobielen Centrale of vul onderstaand webformulier in.

https://www.bilzen.be/aanmelden-vrijwilliger-senioren