Fietsroutenetwerk

Achtergrondafbeelding

Fietssnelwegen
Fietssnelwegen zijn fietspaden bedoeld voor langeafstandsverkeer. Ze zijn zoveel mogelijk afgescheiden van het autoverkeer om de veiligheid en het comfort voor de fietsers te verhogen.  De focus ligt sterk op functionele verplaatsingen (5 tot 15-20 km) naar het werk. De fietssnelwegen bieden ook voor recreatief gebruikheel wat voordelen. Verschillende onderdelen van deze fietssnelwegen maken trouwens vandaag ook al deel uit van het toeristisch fietsroutenetwerk. Fietssnelwegen zijn immers niet bedoeld om snel te fietsen, wel om over langere afstand veilig te kunnen fietsen met onderweg zo weinig mogelijk stops aan kruispunten. Door het toenemend gebruik van elektrische fietsen zowel voor het woon-werkverkeer als recreatief, neemt het langeafstandsfietsen toe. En dus wordt ook de vraag naar snelle fietsverbindingen groter.

Ontdek alles over de fietssnelwegen via fietssnelwegen.be en maak ook kennis met de handige en gratis routeplanner voor al je functionele en recreatieve verplaatsingen.

Bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk
Het Bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk verbindt de belangrijkste stedelijke kernen en attracties. Het is een fietsroutenetwerk voor veelal dagelijkse functionele verplaatsingen over een relatief korte afstand zoals fietsen naar winkels of school. Bekijk het volledige netwerk in het geoloket van de Provincie Limburg. Meer informatie over het bovenlokaal fietsroutenetwerk via limburg.be.

Limburgs fietsknooppuntennetwerk
Bilzen ligt op de grens van het heuvelachtige Haspengouw en de vlakke Kempen.  Nergens is het landschap zo divers en kunt u al fietsend genieten van zowel panoramische vergezichten en idyllische plekjes als van oude vierkantshoeven, kapelletjes en kastelen.
Met het unieke fietsknooppuntennetwerk systeem bepaalt u zelf de afstand en route die u wilt fietsen. Enkel de nummers van de knooppunten op uw route onthouden, is genoeg om u op het juiste pad te houden. Meer informatie over het fietsroutenetwerk in Bilzen visitbilzen.be/fietsen of het volledige netwerk van Limburg visitlimburg.be/fietsen.  

 

Contactinformatie