Dagzorgcentrum De Kogge

Achtergrondafbeelding

De Kogge is een ondersteunend initiatief in de thuiszorg van het OCMW-Bilzen voor de inwoners van Bilzen en de omliggende gemeenten.

Iedereen die zorgbehoevend is en/of nood heeft aan opvang of sociaal contact kan één of meerdere dagen per week terecht in dit centrum. Naast opvang biedt de Kogge ook nog een zinvolle dagbesteding aan, alsook de verzorging en de begeleiding in de activiteiten van het dagelijks leven. Bij het invullen van de diverse activiteiten staat de keuze van de deelnemer steeds centraal. Alles gebeurt in een gezellige, huiselijke sfeer.

Het dagzorgcentrum beperkt zich tot 15 deelnemers per dag, en is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur met uitzondering van de weekends en de feestdagen.

Belangrijkste doelstellingen:

  • zelfredzaamheid behouden en stimuleren
  • onderhouden en stimuleren van fysische en psychische vaardigheden
  • stimuleren van sociale vaardigheden
  • zinvolle dagbesteding
  • ontspanning/ animatie

Prijzen (na indexaanpassing op 1 januari 2023):

  • Dagprijs: 23,89 euro per persoon

Inbegrepen in deze dagprijs zijn: assistentie bij individuele noden (vb medicatie,…), zinvolle dagbesteding, activiteiten individueel en in groepsverband, een warme maaltijd en een vieruurtje, ROT- activiteiten (realiteitsoriëntatie), A.D.L- training (activiteiten dagelijks leven), gerichte activiteiten afgestemd op de deelnemer(s)

Mogelijkheid van aangepast vervoer (minibus met lift) van en naar ‘De Kogge’: 5 euro per persoon (beperkt tot grondgebied groot Bilzen).