Begraafplaatsen

Achtergrondafbeelding
Maak een afspraak

De stad Bilzen heeft 17 voor het publiek toegankelijke begraafplaatsen.
 
Deze begraafplaatsen zijn gelegen in:

 1. Beverst – Kleistraat
 2. Beverst oud – Zonhoevestraat
 3. Bilzen – Hasseltsestraat
 4. Eigenbilzen – Kerkhoflaan
 5. Eigenbilzen oud – aan de kerk
 6. Grote Spouwen – Pastorijstraat
 7. Grote Spouwen oud – aan de kerk
 8. Hees – zijstraat Heesstraat
 9. Hoelbeek – Hoelbeekstraat
 10. Kleine Spouwen – Sint-Aldegondisstraat
 11. Martenslinde – Martenslindestraat
 12. Mopertingen – St.-Catarinastraat
 13. Munsterbilzen – Bunderstraat
 14. Rijkhoven – Winterbergstraat
 15. Rosmeer – Diepestraat
 16. Rosmeer oud – aan de kerk
 17. Waltwilder - Kerktorenstraat

In het Algemeen Reglement op de Begraafplaatsen vindt u informatie over de begraafplaatsen van groot-Bilzen. Het reglement bevat onder andere informatie over afmetingen van een graf of gedenkteken, onderhoud, concessies, ontgravingen en aanvraagprocedure voor het plaatsen van een grafsteen …

Herinrichting

De begraafplaatsen in Bilzen worden heringericht. Vroeger werden alle paden aangelegd in dolomiet of rode mijnsteen. Die materialen geven echter een kille indruk en zijn moeilijk te beheersen. Het onderhoud dient namelijk pesticidenvrij te gebeuren, wat goed is voor de gezondheid van bezoekers en de biodiversiteit.

De hoofdpaden worden aangelegd in een volwaardige verharding (beton, klinkers, kleiklinkers …), de zijpaden in gras. Dat vergemakkelijkt het onderhoud. In een latere fase worden groenelementen toegevoegd zoals bomen of hagen. Op die manier wordt elke begraafplaats een groene, warme en toegankelijke ontmoetingsplek waar u in alle rust naartoe kan.

In mei worden de werken uitgevoerd op de begraafplaatsen van Grote-Spouwen, Martenslinde, Hoelbeek, Waltwilder en Mopertingen. Deze nemen een tweetal weken per begraafplaats in beslag. Tijdens deze periode is het uit veiligheidsoverwegingen sterk afgeraden om de begraafplaats te bezoeken. Uiteraard worden er alternatieven voorzien tijdens begrafenissen.

  Maak een afspraak