Afvalvrij organiseren

Achtergrondafbeelding

WEG MET DE WEGWERPBEKER!

De Stad Bilzen gebruikt enkel nog herbruikbare materialen.  Vanaf 15 juni 2023 is het serveren van drank in recipïenten van éénmalig gebruik zoals wegwerpbekers verboden voor iedereen.

Herbruikbare drank- en voedselverpakkingen op evenementen zorgen voor een lagere milieu-impact, minder afval, propere terreinen en minder zwerfvuil in de omgeving van het evenement zelf.

De Vlaamse overheid moedigt daarom het gebruik van herbruikbare verpakkingen aan.  Vele gemeenten en afvalintercommunales hebben herbruikbare bekers ter beschikking voor organisatoren.

Hiermee zorgen we er met z’n allen voor dat evenementen aangenamer en meer ecologisch verlopen, er minder zwerfvuil is, minder opruimwerk en lagere afvalfacturen!

Het invoeren van herbruikbare bekers op een evenement waar men gewoon is om met wegwerpbekers te werken, is een verandering waarmee zowat iedereen op je evenement  mee  te maken krijgt. 
Niet alleen het publiek en toogpersoneel, maar ook de financieel verantwoordelijke, boekhouder, productie-en veiligheidsmensen, communicatiemedewerkers.
Bereid deze verandering dan ook ruim op tijd voor, en betrek alle medewerkers van je evenement erbij.

Om jullie hierbij te helpen, geven we stap voor stap informatie met betrekking tot een duurzaam evenement organiseren.