logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook

Zoek de Schatten van Vlieg in Alden Biesen!

Ook dit jaar kan het jonge volkje zoeken naar de Schat van Vlieg op Alden Biesen. Deze schat blijft er vanaf 1 juli de hele zomer lang liggen. Kom met het hele gezin meezoeken naar de schat en beleef een spannende speurtocht!. Een leuke gezinsactiviteit in eigen land!

Het thema van ‘De Schatten van Vlieg’ is dit jaar ‘Zie jij wat ik zie?’. In Alden Biesen laten we de kinderen op allerlei manieren kijken naar het kasteel en het domein.
De zoektocht begint bij de blindenmaquette die centraal op het domein staat opgesteld. Gewapend met een foto van de maquette waarop een aantal locaties zijn aangeduid, een zoekboekje en een valiesje met detectivemateriaal, gaan ze vervolgens op zoek naar de Schat van Vlieg. Onderweg moeten ze op de aangeduide locaties bijzondere kijkopdrachten tot een goed einde brengen. Elke uitgevoerde opdracht levert een tip op voor de vindplaats van de Schat van Vlieg.
Wanneer de kinderen via de tips die ze verzamelden de Schat van Vlieg hebben gevonden, gaan ze terug naar het startpunt. In ruil voor het inleveren van hun valiesje met detectivemateriaal krijgen ze daar nog een extra prijs!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Datum en tijdstip: 
van 01/07/17 tot 27/08/17 zo, di, woe, do, vrij, za van 10:00 tot 17:00 (ma gesloten)
Prijs: 
€ 3
Locatie: 
Landcommanderij Alden Biesen
Adres: 
Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen
Organisator: 
Landcommanderij Alden Biesen
Contact e-mailadres: 
pat.vincent@cjsm.vlaanderen.be
Contact tel.: 
+32 (0)89 51 93 51