logo bilzen
Gratis parkeren
Verlekkerd op Bilzen?

Facebook

Heer van Biesen met ... gewokte asperges met zalmforel en daslook

Ingrediënten:
- 20 heerlijke verse asperges
- 300 g superverse zalmforel in blokjes van 3 à 4 cm gesneden
- 200 g wilde daslook uit het bos of bieslook fijn gesneden
- peper en zout uit de molen
- hoeveboter en olijfolie
- 4 flesjes Heer van Biesen bier


Voor de pesto: 3 teentjes look, 100 g gepelde okernoten, 50 g harde kaas (type Parmezaan), 4 gezouten ansjovisfilets, 1 dl water, 1 dl olijfolie en 200 g daslook of bieslook.


Bereidingswijze:
Eerst gaan we onze witte asperges schillen.  Snij al de asperges schuin in kleine stukjes van ongeveer 1 cm dikte.  Wok ze in een wokpan samen met een scheutje olijfolie en een klontje hoeveboter.  Kruid met peper en zout en wok slechts een drietal minuten.
Bestrooi alles rijkelijk met de groene kruiden en leg dan de met peper en zout gekruide zalmforel op de asperges.  Dek ze af met een deksel en laat de vis een vijftal minuutjes zachtjes meegaren.
Asperges zijn op hun lekkerst als ze nog lichtjes knapperig zijn.  Door asperges te wokken behoud je de volle en echte aspergesmaak.
Serveer hier een pesto van daslook bij.  Blancheer teentjes look en meng ze samen met de gepelde okernoten, de harde kaas, peper en zout, gezouten ansjovisfilets.  Voeg het water, de olijfolie en de daslook (of bieslook) toe en mix alles tot een gladde saus die je rond het asperge-gerecht kan schikken.  Je kan ook een beetje van deze pesto onder de asperges mengen.
Garneer met de pittige bloemetjes van daslook of bieslook en serveer hierbij een gekoelde Heer van Biesen.


Biesonder smakelijk!

Contactpersoon: 
dienst toerisme
Telefoonnummer: 
+32 89 51 56 54
Beoordeling: 
Nog geen stemmen.