logo bilzen
Gratis parkeren
Verlekkerd op Bilzen?

Facebook

Foodexpress

  • Borrel
  • aspergesoep bij aspergekwekerij Hertenveld
  • rondleiding in de kruidentuin van 't Vlierhof

Een namiddag lang genieten van een rondrit met een deskundige gids aan boord.  Onderweg komt u niet alleen alles te weten over de bezienswaardigheden, maar kan u, afhankelijk van de gekozen route, proeven van verschillende Bilzerse lekkernijen zoals Heer van Biesen, het Bilzers rolleke, het Bilzers aperitiefke, verse asperges, fruitvlaai, Biesonder appelsap...

Routes:
Route 1:
Het vertrek is om 14u op de Markt in Bilzen. In het oud stadhuis wordt het stadsbier Heer van Biesen geproefd in combinatie met het Bilzers rolleke (een smakelijke combinatie van varkens-, kalfs- en rundsgehakt).
Daarna rijden we naar Munsterbilzen: het bloemen- en plantendorp. We stoppen aan het Bezoekerscentrum ‘De Landschapsruiter’ waar we enkele unieke boomgraven kunnen bezichtigen.  Hier proeven we van het Bilzers Aperitiefje (een traditionele aperitief op basis van likeurwijn) en een Bilzerse borrel (Biesenborrel, Beverst Drupke of Bilzers Dreupke).
We vervolgen onze route richting Rosmeer. We maken een korte stop bij de Bertiliabron, die volgens een oud volksgeloof geneeskrachtig is.
We rijden verder naar de landcommanderij van Alden Biesen. Hier wordt geproefd van het Heer van Biesenbrood waarin het Bilzers stadsbier Heer van Biesen verwerkt is. De boterhammen worden besmeerd met lokaal gestookte Sjroeëp van Spaân. De dorst lessen we met een glaasje biesonder appelsap.
Tenslotte rijden we terug naar Bilzen Centrum. We laten ons rond 17u afzetten aan het stadspark Petry. Bij droog weer genieten we in het prachtige park van een stuk briëmelevloj of Biesenkoek met een tas koffie. Bij nat weer worden we bediend in een brasserie in de buurt.

Route 2:
Het vertrek is om 14u aan de landcommanderij van Alden Biesen. Hier wordt geproefd van het Heer van Biesenbrood waarin het Bilzers stadsbier Heer van Biesen verwerkt is. De boterhammen worden besmeerd met lokaal gestookte Sjroeëp van Spaân. De dorst lessen we met een glaasje biesonder appelsap.
We rijden naar buurgemeente Hoeselt waar we een bezoek brengen aan bierbrouwerij Den Toetëlèr. Met een Toetëlèr in de hand krijgen we een rondleiding in de brouwerij door de brouwmeester himself.
We zetten onze weg verder richting aspergekwekerij Hertenveld. Aspergeboer Koen neemt ons mee voor een boeiende rondleiding doorheen het bedrijf terwijl de vrouw des huizes achter het vuur staat om ons een lekker aspergesoepje klaar te maken.
We zetten de tocht verder en houden halt bij culinair restaurant het Vlierhof. We bezoeken samen met de chefkok hun groenten- en kruidentuin. Vervolgens krijgen we een stukje kruidencake en vlierbloesemlimonade aangeboden, gemaakt met ingrediënten uit de eigen tuin. Voor een meerprijs kan je kiezen voor rondleiding Deluxe, dan krijg je extra een culinair hapje aangeboden.
We rijden via de markt van Bilzen, waar we passeren aan het oud stadhuis, terug naar de landcommanderij van Alden Biesen.

Prijs:
volwassenen:
route 1: 20 euro/persoon (op basis van 25 personen)
route 2: 25 euro/persoon (op basis van 25 personen)
kinderen (-12 jaar): 10 euro/kind (bij min. 25 volwassenen)

Contactpersoon: 
Toerisme Bilzen
Telefoonnummer: 
089 39 96 10
Beoordeling: 
Gemiddeld: 4 (4 stemmen )