logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook

tim vanderbeken | bilzerse archeologische vondsten uitgespit

Bilzen neemt op verschillende momenten in de archeologische literatuur een belangrijke plaats in. Bovendien is de lijst van archeologische vondsten schijnbaar eindeloos: vondsten uit groot-Bilzen dateren uit de prehistorie tot in de nieuwste tijd. Denk maar aan het koningsgraf in Eigenbilzen, de bandkeramiek in Rosmeer, het boomgraf in Munsterbilzen, ...Diverse opgravingen werden doorheen de ...

Bilzen neemt op verschillende momenten in de archeologische literatuur een belangrijke plaats in. Bovendien is de lijst van archeologische vondsten schijnbaar eindeloos: vondsten uit groot-Bilzen dateren uit de prehistorie tot in de nieuwste tijd. Denk maar aan het koningsgraf in Eigenbilzen, de bandkeramiek in Rosmeer, het boomgraf in Munsterbilzen, ...Diverse opgravingen werden doorheen de jaren uitgevoerd door mensen met verschillende achtergronden. Het lijkt dan ook wel alsof de bodem in Bilzen rijker is dan elders, maar is dit zo, of heeft dit te maken met andere factoren?

In deze lezing gaat Tim Vanderbeken (IOED Oost) dieper in op een aantal belangrijke archeologische verhalen uit Groot-Bilzen en houdt ze tegen het licht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Datum en tijdstip: 
dinsdag 14 november 2017 van 20:15 tot 20:15
Prijs: 
€ 12
Locatie: 
cultuurcentrum de kimpel
Adres: 
Eikenlaan 25, 3740 Bilzen
Contact e-mailadres: 
cc@dekimpel.be