logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook

Symfonisch orkestkamp Jong Symfonisch Limburg

Amaj is een muziekeducatieve organisatie die kinderen en jongeren in contact brengt met de rijke wereld van het symfonische orkest en hen de kans geeft om samen te musiceren. Zo worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd: musiceerdagen, workshops, masterclasses, vaste jeugdorkesten en orkestprojecten. In de zomervakantie zorgen de verschillende kampen voor een fantastische muziekzomer!

Elk jaar organiseert Jong Symfonisch Limburg een orkeststage waarop ook nieuwe leden welkom zijn. Tijdens die week, ‘het kamp’ voor de orkestleden, worden de muziekstukken voor het nieuwe concertseizoen ingestudeerd. Op deze stage leer musiceren in een groot symfonisch orkest. Er zijn ‘tutti’ repetities en partiële repetities. Je maakt kennis met de werking van de grote orkest-formatie, onder leiding van een dirigent. Ervaren coaches begeleiden je bij de voorbereiding van de stukken. Bovendien wordt er ook tijd gemaakt voor individuele masterclasses en het spelen in kamermuziekverband.

Maar er is natuurlijk meer dan alleen maar muziek maken. Zo zijn er ook tal van activiteiten om elkaar en de groep beter te leren kennen en te ontspannen tussen al het repeteren door!

We verblijven op het domein van de Landcommanderij van Alden Biesen. In de rijschool repeteren we elke dag met het hele orkest. De coachingsessies vinden plaats in andere lokalen verspreid over het domein. In de noordelijke en zuidelijke voorburcht slapen we in ruime, onlangs vernieuwde kamers. Het afsluitend toonmoment vindt plaats op de binnenkoer van de imposante waterburcht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Datum en tijdstip: 
van 21/07/17 tot 27/07/17
Prijs: 
€ 350
Locatie: 
Landcommanderij Alden Biesen
Adres: 
Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen