logo bilzen

Starters

Als startende ondernemer kan je terecht in het Huis van de Economie voor alle vragen met betrekking tot het starten van uw zaak.

Daarnaast kan elke starter ook algemene informatie aanvragen bij de ondernemersloketten. Uiteraard zijn er in elke stad of gemeente ook specifieke vergunningen en reglementen. Als de startersplannen concreet zijn, maakt u best een afspraak met de dienst Lokale Economie. Zij kunnen dan specifiek voor uw startend bedrijf de reglementen en regels opvragen en gebundeld aan u uitleggen.

De Dienst Lokale Economie helpt u ook graag verder met het zoeken naar een geschikte locatie om uw commerciële activiteiten uit te oefenen. De dienst beschikt over een databank van beschikbare panden en gronden om elke bezoeker meteen een antwoord te kunnen bieden wanneer er gezocht wordt naar een nieuwe plek om te ondernemen.

Stad Bilzen geeft graag haar startende ondernemers een duwtje in de rug. De nieuwe handelszaak wordt bekend gemaakt in een kort artikel in het stadsmagazine. 

Indien u een eigen zaak gestart bent, dient u ook steeds rekening te houden met de afwijking op de wekelijkse rustdagen en met de verplichte sluitingsdagen en -uren.