Stad in actie 2030

Achtergrondafbeelding
Online aanvragen

Stad in actie 2030 verduidelijkt waar het huidige beleid voor staat, waar de klemtomen liggen en welke de precieze doelen zijn. Het project licht op eenvoudige wijze de toekomstvisie voor Bilzen toe. Die inzichten willen we graag met u delen. Meer nog: het stadsbestuur wil graag uw mening horen over kleine én grote projecten. De basislijnen voor het meerjarenplan mogen dan wel uitgezet zijn, de invulling ervan gebeurt samen met u.

Binnen het project ‘Stad in actie 2030’ wil het stadsbestuur in elke parochie halthouden om met de inwoners in gesprek te gaan. Helaas kan dit niet fysiek. Uw veiligheid is en blijft onze prioriteit. Het is koffiedik kijken wanneer er opnieuw grote groepen mogen samenkomen. Maar dat betekent niet dat het engagement om naar de Bilzenaren te luisteren overboord gegooid wordt. Het stadsbestuur komt nog steeds naar uw dorp, zij het via digitale weg. Dat betekent dat u gebruiksvriendelijk via uw computer, laptop, tablet of smartphone kan deelnemen.

Wat staat er op het programma?
U zal worden geïnformeerd over een aantal lopende en toekomstige projecten in uw dorp. Wanneer verhuist de kinderopvang in Eigenbilzen? Hoe zal het dorpsplein in Beverst eruitzien? Welke mogelijkheden zijn er voor kasteel Edelhof in Munsterbilzen? Wat onderneemt de stad in uw deelgemeente om de verkeersveiligheid te verhogen? En wat met het klimaatactieplan? Een nog belangrijkere vraag: Bilzenaar, wat wilt u?

Er wordt voldoende tijd voorzien om naar alle vragen, suggesties en bezorgdheden te luisteren. Nadien gaan we hier actief mee aan de slag. De planning ziet er als volgt uit:

 
Mopertingen & EigenbilzenDinsdag 23 februariHerbekijk hier de luisteravond
Hees & RosmeerDinsdag 9 maart 
Grote-Spouwen & Kleine-SpouwenDinsdag 23 maart 
Martenslinde & RijkhovenMaandag 29 maart 
Beverst & SchoonbeekWoensdag 31 maart 
Bilzen-centrum & Sint-JozefDinsdag 6 april 
MeremDinsdag 13 april 
MunsterbilzenDinsdag 20 april 
Waltwilder & HoelbeekDinsdag 27 april 

De luisteravonden starten telkens om 20 uur.

Online ontmoeting

U dient zich vooraf in te schrijven voor de luisteravond over uw dorp via onderstaand onlineformulier.

De inschrijvingen worden op de dag van de luisteravond om 9 uur ’s morgens afgesloten. Om praktische redenen vragen we om tijdig in te schrijven.

Na inschrijving ontvangt u via e-mail een link en bijhorend stappenplan. Bij de start van de luisteravond klikt u op die link om deel te nemen aan het onlinegesprek.

    Online aanvragen