logo bilzen

Nieuws

Facebook

E-loket items

Reguliere zwemlessen

Gediplomeerde lesgevers begeleiden de zwemlessen en werken met vier niveau's:

  • Niveau 1: kinderen vanaf 4 jaar (begeleiding volwassenen aangeraden in het water). Tijdens deze fase wordt waterangst overwonnen en leren de kinderen drijven en onderwater bewegen. De brevetten werken rond coördinatie, evenwicht en verplaatsing in het water.
  • Niveau 2: kinderen vanaf 5 jaar of 4-jarigen die overlevingszwemmen volgden. Dit brevet bevat gecombineerde zwemproeven. Het aanleren van een technische zwemslag (schoolslag) gecombineerd met het uitvoeren van allerlei opdrachten in functie van de  waterveiligheid.
  • Niveau 3: kinderen die al zwemles hebben gehad maar nog geen 25M diploma hebben gehaald. Het einddoel van deze fase is waterveilig zijn en een afstand van 25M schoolslag te zwemmen. Dit  sluit aan bij de eindtermen voor het lager onderwijs.
  • Niveau 4: kinderen met het diploma 25M. Je zwemt een afstand met een officiële schoolslag, rugcrawl. (50M – 100M -200M) Het aanleren van duiken, watertrappelen en rugcrawl.

Voor wie:

  • Kinderen vanaf 4 jaar starten in niveau 1
  • Kinderen vanaf 5 jaar hebben de keuze uit niveau 1 of 2. In niveau 1 moet je niet over zwemvaardigheden beschikken.  Kinderen die inschrijven voor niveau 2 moeten met het hoofd volledig onderwater durven gaan, ontspannen op de rug drijven met drijfmiddel en springen in het water zonder hulp.

Kostprijs: 75€ voor 15 lessen
Startdatum: in de week van 18 september

Data zwemlessen