Premies energiebesparende maatregelen

6
okt
2020

Ook in 2021 zijn er nog premies te verkrijgen voor renovatiewerken en energiebesparende maatregelen.  Zo kan men voor het renoveren van een oude woning de Vlaamse renovatiepremie aanvragen. Voor deze premie gelden er inkomensvoorwaarden. Op basis van facturen van de uitgevoerde werken of de aangekochte materialen wordt de premie berekend.
Meer info over deze renovatie premie vind je terug op: www.wonenvlaanderen.be/verbouwen

Via Netbeheerder Fluvius kunnen er premies aangevraagd worden voor energiebesparende investeringen; superisolerende beglazing, muurisolatie, … Maar let op! Er worden enkele wijzigingen doorgevoerd:

Zo heb je vanaf 2021 enkel nog recht op een premie van Fluvius voor dakisolatie als de isolatie door een aannemer is geplaatst. Doe-het-zelvers die zelf dakisolatie plaatsen krijgen dus geen premie meer.

Ook de premie voor warmtepompboiler loopt verder in 2021. Maar de boiler moet vanaf dan beschikken over een regeling om de warmwatertemperatuur te verhogen bij een extern signaal, om zo aan thermische opslag te kunnen doen. Meer informatie kan je lezen op www.fluvius.be

Heb je nog vragen? Stebo helpt je graag verder op het woonenergieloket. Om u zo goed en veilig mogelijk te helpen, werken we enkel op afspraak.

Maak hier uw afspraak: https://woonenergieloket.stebo.be/

Heeft u een afspraak kunnen maken, vergeet dan zeker uw aanslagbiljet (inkomen 2019) niet mee te brengen, duidelijke detailfacturen of offertes.