logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook


Werken schoolomgeving Waltwilder van start

Op dinsdag 2 mei begint de herinrichting van de schoolomgeving in Waltwilder. De ingrepen worden in twee fases uitgevoerd. Eerst wordt er gewerkt in de Maastrichterstraat (N2) ten oosten van het kruispunt met de Langstraat en Grittelbergstraat. Tijdens deze periode zal men o.m. de middengeleider realiseren. Het verkeer kan beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten. De Romeinsestraat wordt afgesloten ter hoogte van het kruispunt. De Lang- en Grittelbergstraat zijn bereikbaar door eenrichtingsverkeer vanaf de N2. De werken zullen naar alle waarschijnlijkheid tot het bouwverlof duren.

Aansluitend start de tweede fase. Die heeft betrekking op de noordzijde van de Maastrichterstraat en het kruispunt aan de school. Beurtelings rijden blijft ook dan mogelijk op de N2. Ter hoogte van de school worden de Grittelberg- en Langstraat afgesloten voor alle verkeer. De bewoners van de Grittelbergstraat kunnen gebruikmaken van een tijdelijke verharde verbinding met de Achterveldstraat. In de Romeinsestraat geldt eenrichtingsverkeer vanuit de Maastrichterstraat. Als de weersomstandigheden meezitten zijn alle werken eind september klaar.

Tijdens de herinrichting blijven de handelspanden in de buurt bereikbaar. Voor fietsers is er een aparte omleiding via de Sint-Remigiusstraat of Romeinsestraat richting Oude Heirweg en Gerstveldweg.

Datum: 
28/04/2017
Thema: 
Leven