logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook


Stem op bib De Kimpel als beste van Vlaanderen

Spannend nieuws uit bibliotheek De Kimpel! De stedelijke bib is namelijk één van de zes finalisten van de wedstrijd ‘Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel’. Collega-bibliothecarissen nomineerden de Bilzerse bib als Limburgse kandidaat voor de shortlist. De uiteindelijke winnaar wordt midden september bekendgemaakt. In tussentijd rekent bibliotheek De Kimpel op uw stem.

De nominatie zorgt alvast voor glunderende gezichten bij de medewerkers van de bib. Diensthoofd Jannie Nijssen: “Dat de bibliotheek van Bilzen wordt aangeduid als meest geschikte kandidaat om Limburg te vertegenwoordigen is al bijna een bekroning op zich. Nu is het kwestie van onze goede werking te bestendigen. Mystery guests brengen namelijk anonieme bezoeken aan de zes finalisten om hen te beoordelen op service en klantgerichtheid, diensten en producten en gebouw en inrichting.”

Extra aandacht is er voor de werking en lokale verankering van de betrokken bibliotheken. Schepen van bibliotheek Veerle Schoenmaekers: “In dat opzicht zit het hier wel snor, getuige de vijf typisch Bilzerse themahoeken verspreid over de bib. Voorts wordt de samenwerking met sociale, culturele en educatieve partners onder de loep genomen. Denk daarbij aan initiatieven als de multidisciplinaire Nacht van de bib of het Anne Frank-project voor scholen. Tenslotte is bibliotheek De Kimpel ook mee op digitaal vlak, o.m. dankzij het Taalmuseum en de muziekcollectie van Muziekweb.”

In de eindronde neemt de Bilzerse bibliotheek het op tegen telkens één kandidaat uit de andere Vlaamse provincies plus een bib die het Brussels Hoofdstedelijk Gewest representeert. Jannie Nijssen: “Vaktijdschrift Bibliotheekblad en koepelorganisatie VVBAD willen met deze wedstrijd in de eerste plaats de openbare bibliotheken in dit landsgedeelte in de schijnwerper zetten. Wie de winnaar wordt, bepaalt niet alleen de vakjury maar ook het publiek. Daarom is het belangrijk dat onze bezoekers massaal op bib De Kimpel stemmen!”

Dat is mogelijk van 3 juli tot en met 19 augustus op de website www.bibliotheekblad.be. “Daar tonen de finalisten d.m.v. foto’s, toelichtingen en filmpjes waarom zij uw stem verdienen”, aldus Veerle Schoenmaekers. “Onze bibliotheek nam samen met tientallen enthousiaste stadsgenoten en lokale verenigingen een speciale clip op, die de kijker meevoert doorheen het gebouw. Bereid u voor op een intrigerende ontdekkingstocht boordevol onverwachte gebeurtenissen. We vragen de fans het filmpje te delen via de sociale media.”

Tijdens het VVBAD-congres van 14 en 15 september in Oostende wordt de winnaar van de derde editie van ‘Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel’ bekroond. U mag alvast beginnen duimen.        

Info: 089 51 95 06 – bibliotheek@bilzen.be – bibliotheek.bilzen.be – Facebook: Bibliotheek De Kimpel Bilzen

Datum: 
30/06/2017
Thema: 
Leven