logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
17-08 tot 20-07 - Gezondheidswandeli...

Facebook


Nieuwe kerstverlichting stoomt Bilzen klaar voor eindejaar

Bilzen is sinds afgelopen vrijdag volledig in kerstsfeer gehuld. De stad liet de volledig vernieuwde kerstverlichting voor de eerste keer branden. Uniek is de duidelijke knipoog naar het Dickens-evenement dat Bilzen op 16 en 17 december in een magische hotelsfeer zal onderdompelen. Duizenden lampjes doen Bilzen de komende weken sierlijk oplichten en toveren zo een warme en feestelijke Dickens-gloed over het centrum.

“De nieuwe, zwierige lichtelementen staan helemaal in het teken van ons jaarlijks kerstspektakel”, aldus schepen van lokale economie en citymarketing Bruno Steegen. “De verlichting werd volledig op maat gemaakt van ons Dickens-evenement en dompelt Bilzen helemaal onder in een kerstsfeer van de 19e eeuw . Zo toveren we onze stad nog meer om tot de ‘Dickens-stad van Limburg’. De hoeden in de verlichting springen meteen in het oog en doen denken aan de hoed van Charles Dickens, centrale figuur in het gelijknamige spektakel dat intussen onlosmakelijk verbonden is met onze stad en elk jaar weer duizenden bezoekers naar Bilzen brengt. Voor de nieuwe verlichting namen we de firma Blachère Illumination uit Vottem onder de arm. Een jury met vertegenwoordigers van de middenstand, Dickens en de diensten Lokale Economie, Citymarketing, Toerisme en Evenementen, Gebouwen en Overheidsopdrachten stelde vast dat het voorstel van Blachère Illumination als beste uit de aanbesteding kwam. Hun concept brengt het Dickens-gevoel helemaal tot leven en vormt een mooi geheel dat past bij de uitstraling van Bilzen.”

Burgemeester Frieda Brepoels: “We sloten een raamovereenkomst af waardoor we de volgende drie jaar de feestverlichting zullen huren bij Blachère Illumination. Hun creaties zullen te bewonderen zijn op het Klokkeplein en het Camille Huysmansplein, en voorts in de Commanderie, de Kloosterstraat, de Brugstraat, de Demerlaan, de Klokkestraat, de Onze-Lieve-Vrouwstraat, de Korenstraat, de Romboutstraat, de Genutstraat, de Passage en aan het oude stadhuis. De verlichting maakt samen met de meegroeiverlichting in de bomen van leverancier MK Illumination de kerstsfeer in onze stad helemaal compleet.”

En zo is Bilzen klaar voor een gezellig Dickens-eindejaar!

Datum: 
05/12/2017
Thema: 
Leven, Bezoeken