logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
17-08 tot 20-07 - Gezondheidswandeli...

Facebook


Nacht van de bib zet winter feestelijk in

De eerste editie van Nacht van de bib lokte vorig jaar meer dan 500 bezoekers naar bibliotheek De Kimpel. Het werd een prachtavond met lezingen, vertellingen, optredens en panelgesprekken van Ish Ait Hamou, Marleen Merckx, Flip Kowlier, Imke Courtois en vele anderen. Op basis van de razend enthousiaste reacties kon een vervolg niet uitblijven en dus is het op zaterdag 28 oktober in de bib opnieuw – gratis – feest voor de hele familie. 

Net zoals in 2016 gaat die nacht de wintertijd in en draaien we de klok één uur achteruit. Dat gewonnen uur moet in stijl worden gevierd, klinkt het bij de bib. Het programma is zo samengesteld dat echt iedereen er tussen 18.30 en 24 uur aan zijn of haar trekken komt. Literaire ontmoetingen, poëzie, lekkere versnaperingen, muziek, sport, kunst, actualiteit en kinderanimatie… Aan álles is gedacht!

Om te beginnen is er het heuglijke nieuws dat niemand minder dan succesauteur Jeroen Olyslaegers naar Bilzen afzakt. Met zijn roman ‘Wil’ rijgt hij momenteel de literaire prijzen aan elkaar. Zaki zal een lezing geven over zijn succesboeken over ondeugend ouder worden. Wannes Capelle van Het Zesde Metaal brengt solo mooie liedjes. Voetbalfenomeen Eric Gerets komt zijn strafste verhalen vertellen. Carmien Michels toont waarom ze Europees kampioene poetry slam is en brons haalde op het wereldkampioenschap. Schrijver Fikry El Azzouzi houdt een actuadebat met de Bilzerse Özlem Uyar, die recent haar debuutroman voorstelde. Bovendien zorgt cultuurcentrum De Kimpel voor een verrassingsact van formaat.

Nacht van de bib is uiteraard niet compleet zonder een fikse afvaardiging Bilzers talent. Anja Feliers fileert het thrillergenre. Heemkundig kenner Lambert Hendrikx presenteert in primeur zijn nieuwe boek ‘Het verdwenen kasteel van Zangerij’. Daarnaast is er muziek van o.a. harpiste Lize Vandersmissen, de klassiek geschoolde Nele en Katrien De Keyzer, zanggroep Sing & Swing, Bazelmans, Stijn Moekaars en indierock-dj Brett Summers, die de keuzes van het publiek vakkundig in de mix draait.

Voorts is het de hele avond gastronomisch genieten in brasserie ‘De bib’ en creëert ’t Bedrijf een opwindend digitaal kunstwerk dat reageert op het publiek. Tekenaar Yoeri Slegers en jeugdauteur Guido Kees prikkelen dan weer de fantasie van de jonge bezoekertjes.

Opmerkelijk is dat Nacht van de bib niet alleen in de Bilzerse bibliotheek wordt georganiseerd maar tegelijkertijd in die van Beringen. De boekentoren ginds viert immers zijn twintigste verjaardag. Beide bibs brengen op 28 oktober hun eigen programma en versterken elkaar doordat men via de digitale media live kan beleven wat er in de andere bibliotheek gaande is. Nacht van de bib betekent dus niet één maar twee keer feest en dat gratis en voor niets!

Info: Bibliotheek De Kimpel – 089 51 95 06 – bibliotheek@bilzen.bewww.nachtvandebib.be

Datum: 
04/10/2017
Thema: 
Leven