logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook


Ironman: verkeerssituatie

Graag willen wij u informeren dat één van ’s werelds grootste sportevenementen, de triatlon Ironman, op zondag 6 augustus voor de tweede keer onze stad aandoet. Start en finish liggen in Maastricht. De organisatie is in handen van Ironman in samenwerking met de Provincie Nederlands Limburg en de gemeenten Maastricht, Valkenburg a/d Geul, Eijsden-Margraten en Bilzen.

Bij een triatlon leggen de deelnemers afstanden af in drie verschillende disciplines: 3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,2 km hardlopen. De Ironman is in de jaren zeventig ontstaan op Hawaï. Daar vindt elk jaar het wereldkampioenschap plaats. De Ironman Maastricht-Limburg is één van de Europese selectiewedstrijden voor een WK-plek.

Fietsbrug
Vorig jaar werden er lessen geleerd op het vlak van parcours en communicatie. Daarom werd voor deze editie het traject aangepast en wordt vooraf meer en concrete informatie meegegeven. Bovendien worden er extra maatregelen genomen om de impact op het verkeer te beperken. Zo komt er in Waltwilder een tijdelijke fietsbrug over de Maastrichterstraat. Die zorgt ervoor dat het verkeer tussen Bilzen en Maastricht in beide richtingen mogelijk blijft. Tijdens het plaatsen van de brug wordt de Sportveldstraat en de Schutterijstraat afgesloten aan de N2. Daarnaast blijft het merendeel van de straten op het parcours toegankelijk voor het verkeer door het vrijhouden van één rijbaan.

Parcours
Enkel het fietsgedeelte van de Ironman voert door drie Limburgse gemeenten: Riemst, Bilzen en Lanaken. Tussen 8 en 17 uur gelden aangepaste verkeersmaatregelen. We zetten ze voor u op een rij:

  • Op de Riemsterweg is doorgaand verkeer mogelijk in de richting van Riemst. Ook op de Rode Kruislaan blijft één rijbaan open voor al het verkeer richting Kleine-Spouwen
  • De rotonde in Kleine-Spouwen is steeds toegankelijk
  • Het verkeer komende van Riemst zal omgeleid worden via de gemeentewegen met verschillende oversteekpunten voor voertuigen op de gewestwegen. Deze punten worden gemarkeerd met oranje omleidingsborden en de politie zal instaan voor een veilige oversteek
  • De Waltwilderstraat, Kromstraat en Langstraat zijn toegankelijk voor verkeer in de richting van Groenendaal. Op het einde van de Langstraat is er een omleiding richting Hoelbeek
  • Enkel Amelsdorp, de Sint-Remigiusstraat, de Sportveldstraat en de Schutterijstraat zijn volledig afgesloten voor het verkeer. In de Romeinsestraat wordt een oversteekplaats voorzien voor lokaal verkeer
  • Op verschillende gemeentewegen – ook buiten het parcours – zal er een parkeerverbod van toepassing zijn van 6 t.e.m. 18 uur gezien deze als omleidingswegen gebruikt worden.  Het gaat dan over Amelsdorp, Romeinsestraat, St-Remigiusstraat, Sportveldstraat, Schutterijstraat, Waltwilderstraat, Kromstraat, Langstraat, Groenendaal, Heiken en de Zangerheistraat.

Tips
Woont u op het parcours en wil u met de wagen weg? Parkeer uw voertuig dan vóór 8 uur. buiten de wedstrijdzone. Ook de bewoners van Laathof (Waltwilder) parkeren best buiten het parcours. Verkeer vanuit Riemst richting Bilzen of Tongeren volgt beter de autosnelweg E313. Hou er rekening mee dat bepaalde bushaltes afgesloten kunnen zijn. Voor meer informatie hierover neemt u best contact op met De Lijn via www.delijn.be of 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Op de dag van het evenement wordt er heel wat tijdelijke verkeerssignalisatie bijgeplaatst. Aan de weggebruikers wordt gevraagd de verkeersregels en de richtlijnen van de politie en signaalgevers strikt te volgen.

Vragen of meer info?
Voor vragen kan u terecht bij de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst via 089 36 68 00 of evenementen@pzbhr.be. Ook de dag zelf, op zondag 6 augustus, zal de politie permanent beschikbaar blijven via dit nummer of via de Facebookpagina ‘politie Bilzen-Hoeselt-Riemst’.

 

Datum: 
12/07/2017
Thema: 
Leven