logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook


Herinrichting kruispunt Meershoven

Deze week starten de werken voor de herinrichting van het kruispunt Meershoven-Spelverstraat. De hoofdbeweging van het verkeer wordt er gewijzigd waardoor de Spelverstraat in de toekomst niet langer dienst doet als doorgangsweg. Enkele weken geleden werd het eerste deel van de nieuwe omleidingsweg rond het bedrijventerrein opengesteld en het rondpunt aan de Maastrichterstraat aangepast. Ook de weg vanaf de rotonde aan de Kapittelstraat tot aan de toekomstige kruising met Meershoven is intussen klaar.

T-punt met verkeerslichten
Nu is het de beurt aan Meershoven. De aannemer start met het vernieuwen van de riolering en de heraanleg van het wegdek en de fietspaden. Aansluitend zal de aansluiting met de nieuwe rondweg ingericht worden als een T-kruispunt met verkeerslichten en voorsorteerstroken richting Bilzen-centrum en Munsterbilzen. Een belangrijke wijziging is de voorrangsregeling op de kruising van Meershoven en de Spelverstraat. Die laatste wordt opnieuw ondergeschikt. Daardoor zal het verkeer uit en naar Bilzen-centrum vlotter kunnen doorstromen. In het belang van de zwakke weggebruikers voorziet de stad een bijkomende fietsverbinding tussen de Asdreef en het T-kruispunt, waar zij gebruik kunnen maken van een veilige oversteekplaats.

Omleiding
Gedurende de werkzaamheden wordt Meershoven ter hoogte van de werkzone afgesloten in beide richtingen. Er wordt een omleidingsroute voorzien via de nieuwe weg rond het bedrijventerrein. Fietsers kunnen een omleiding volgen via de Brabantsestraat, voetgangers kunnen te allen tijde langs de werfzone. De Brabantsestraat wordt voor de veiligheid van de fietsers geknipt voor autoverkeer, dwz dat doorgaand verkeer voor automobilisten niet mogelijk is.  De vooruitgang van het project is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar de werken zouden uiterlijk tegen het bouwverlof van 2017 klaar moeten zijn.

Het eindresultaat zal een positieve invloed hebben op twee drukke knooppunten, nl. het kruispunt van de Spelverstraat met de Maastrichterstraat en de aansluiting van diezelfde Spelverstraat met Meershoven hetgeen zal zorgen voor een betere leefbaarheid voor zowel bewoners als weggebruikers.

Info: Wegendienst – 089 51 93 23 – info@bilzen.be


Datum: 
17/01/2017
Thema: 
Leven