logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook


Bilzen Feest maakt affiche vol ronkende namen bekend

‘Bilzen Feest’, het jaarlijkse muziekfestijn naar aanleiding van de Vlaamse feestdag, wordt met elke editie populairder. Vorig jaar daagden meer dan 5.000 toeschouwers op voor stemmige optredens van Lisa del Bo, John Terra, Get Ready en Willy Sommers. Deze keer worden er nog meer bezoekers verwacht want op zaterdag 8 juli pakt de stad uit met enkele absolute kleppers uit de Nederlandstalige muziekscene.

Het concept is inmiddels welbekend: het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt in Bilzen niet herdacht met een ceremonie of academische lezing achter gesloten deuren maar wel met een namiddag en avond vol entertainment voor jong en oud. Burgemeester Frieda Brepoels: “Betekent dit dat wij 11 juli minder serieus nemen? Integendeel! De Vlaamse feestdag is van iedereen. Dat blijft onze boodschap. Via ‘Bilzen Feest’ bereiken én betrekken we veel meer personen bij de 11 juli-viering, zij het dan enkele dagen op voorhand. Zo krijgen zoveel mogelijk mensen de kans om erbij te zijn.”

In navolging van de vorige edities gaat de stad opnieuw voor een wervelend volksfeest op de Markt. Schepen van evenementen Griet Mebis: “Ik denk dat we mogen stellen dat ‘Bilzen Feest’ uniek is in het genre omdat we het publiek gratis enkele van de allergrootste namen uit de Vlaamse en Nederlandstalige muziek voorschotelen. Met de affiche van dit jaar gaat het dak er ongetwijfeld helemaal af.”

Om 19 uur steekt Jo Vally het vuur aan de lont. Eind vorig jaar verscheen ‘Op de golven van mijn hart’, het album dat Vally samen met ‘Bilzen Feest’-veteraan John Terra opnam. Aansluitend doet schlagerprinses Lindsay de harten sneller slaan. Haar nieuwste album ‘Liefde en vertrouwen’ stootte in geen tijd door naar de top van de hitparade. De volgende artiest in het rijtje is niemand minder dan Frans Bauer. De immens populaire Nederlandse artiest speelde in zijn 25-jarige carrière alle grote concertzalen in zijn thuisland en België plat en is ook in o.m. Duitsland en Oostenrijk een graag geziene gast. “Als je zijn staat van verdienste bekijkt, kunnen we alleen maar apetrots zijn dat vrolijke Frans op 8 juli in Bilzen op het podium staat. Iedereen gaat voor de bijl voor klassiekers als ‘Heb je even voor mij’ en ‘Un dos tres’”, zegt schepen Mebis.   

Tenslotte sluit Bart Kaëll de avond vakkundig af. De – bij wijze van spreken – geadopteerde Bilzenaar maakte onlangs nog een gesmaakte doortocht in het televisieprogramma ‘Van Gils & gasten’, samen met wederhelft en lokale held Luc Appermont. De zanger duikt deze week ook op in ‘Bartel in het wild’ op Vier.

Op ‘Bilzen Feest’ presenteert Kaëll in première zijn allernieuwste show, met de toepasselijke titel ‘Bart Kaëll in ‘t nieuw’. Samen met zijn voor de gelegenheid sterk uitgebreide showband brengt de zanger een mix van zijn grootste hits aangevuld met recent werk. Leuk om te weten: ‘Bart Kaëll in ‘t nieuw’ zal op 11 juli ook te zien zijn op televisie n.a.v. de viering van de Vlaamse feestdag in Antwerpen. Maar de primeur is dus voor Bilzen!

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kunnen jonge bezoekertjes vanaf 16 uur tussen de kerk en het stadhuis hun hart ophalen op een megaspringkussen met een lengte van meer dan 25 meter. “Met ‘Bilzen Feest’ mikken we op de hele familie”, aldus Frieda Brepoels. “We willen niet alleen volwassenen een avondje uit bezorgen dat ze zich nog lang zullen herinneren. Ook de kleintjes willen we doen kraaien van plezier. Denk daarbij ook aan het kinderstadsfestival Tureluurs, dat op 13 augustus voor het eerst plaatsvindt in onze stad.”

“Bilzen is altijd synoniem geweest voor kwalitatieve muziek memorabele optredens en zal dat in de toekomst blijven”, besluit Griet Mebis. “Met ‘Bilzen Feest’ trappen we de evenementenzomer op gepaste wijze in gang!” 

Datum: 
13/04/2017
Thema: 
Leven