logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook


Biesotiekje zamelt kinderkleding en speelgoed in

Twee jaar geleden ging het Biesotiekje van start in het Sociaal Huis. Sindsdien bezochten een 500-tal gezinnen met een beperkt budget de tweedehandswinkel voor baby- en kinderkleding en -spulletjes. Aangezien steeds meer (toekomstige) ouders nood hebben aan dergelijke betaalbare zaken organiseert het Biesotiekje een grote inzamelactie. De medewerkers zijn vooral op zoek naar kleren tot maat 176, goede schoenen, auto- en eetstoelen, bedjes en kinderwagens. Ook speelgoed, slaapmobieltjes en kinderfietsen zijn meer dan welkom. In bepaalde gevallen geldt momenteel zelfs een wachtlijst.

Hilde Wijnen uit Hoeselt brengt enkele keren per jaar spullen naar het Biesotiekje: “Dat gebeurt soms uit praktische overwegingen, wanneer we het huis opruimen. Maar ik vind het vooral belangrijk dat alles terechtkomt bij diegenen, die het echt kunnen gebruiken. Het Biesotiekje werkt op dat vlak heel gericht. Ik sta bv. een maxi cosi, speelgoed of schoenen, die te snel te klein zijn, liever af aan gezinnen, die het niet zo breed hebben, dan er op internet geld voor te vragen. Mijn zus denkt er trouwens net zo over.”

Wie ook zijn steentje wil bijdragen, kan zijn spullen elke werkdag tussen 9 en 12 uur en van 13.30 tot 16 uur afgeven aan de balie van het Sociaal Huis, Hospitaalstraat 15 in Bilzen. Op vrijdag is dat tot 15 uur.

Info: 089 51 94 80 – socialedienst@ocmw.bilzen

Datum: 
28/04/2017
Thema: 
Leven