logo bilzen

Agenda

26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...
6-02 tot 4-12 - Orca Bilzen volwas...

Facebook


Autodelen is de toekomst

Sinds 2014 kunnen Bilzenaren een auto lenen uit het wagenpark van de stad. De Ford C-max is op weekdagen beschikbaar van 17 tot 7 uur en in het weekend van ’s vrijdags 12 uur tot maandagochtend 7 uur. Het project in samenwerking met vzw Autopia heeft als doel kostenbesparend te werken en duurzame mobiliteit te promoten. Wie aan autodelen doet, kan jaarlijks namelijk tussen 1.000 en 3.000 euro besparen. Eén gedeeld auto vervangt dan weer gemiddeld vijf tot tien privéwagens.

Anton van der Beek en zijn gezin zijn alvast overtuigd van het systeem: “Wij vinden een auto milieu-onvriendelijk en erg duur. Een deelwagen wordt veel bewuster gebruikt dan een eigen auto. We reserveren hem alleen om grote inkopen te doen of als het te moeilijk is om ergens te geraken met de fiets of het openbaar vervoer. Gemiddeld spreken we over één keer per twee à drie maanden. Als meer mensen hun auto zouden delen, zouden er minder parkeerproblemen, files en luchtvervuiling zijn. Wie aan autodelen doet, werkt aan de toekomst.”

Het is nog steeds mogelijk in te schrijven voor het project. De wagen kan worden afgehaald aan Dienstencentrum Territorium in Schureveld. Eerst dient men lid te worden van Autodelen. Dat kost 10 euro. De waarborg bedraagt 75 euro. Voor het effectieve gebruik betaalt men 30 eurocent per kilometer en 1 euro per uur.

Info: Dienst Mobiliteit – 089 51 93 28 – els.kruijen@bilzen.bewww.autodelen.net

Datum: 
28/04/2017
Thema: 
Leven