logo bilzen

Nieuws

Facebook

E-loket items

Luisterpunt

Luisterpunt is de bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Blinden, slechtzienden, personen met dyslexie, MS- en afasiepatiënten kunnen beroep doen op Luisterpunt. Kortom, voor iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen.

Hoe werkt het?
Om de bijzondere doelgroep van leesbeperkte personen optimaal te bereiken, werkt Luisterpunt als verzendbibliotheek. Dit wil zeggen dat we onze lezers de gewenste boeken thuis opsturen in een aangepaste verpakking. De lezer stuurt ons de boeken in de verpakking terug. Frankeren hoeft niet. Liever downloaden of streamen? Dat kan natuurlijk ook. Meer informatie daarover vind je bij het digitale aanbod.

Collectie
Luisterpunt heeft boeken beschikbaar in twee speciale vormen: Daisy-luisterboeken en brailleboeken. Van Pieter Aspe tot Khaled Hosseini, van Rik Coolsaet tot Herman De Coninck, van Bob Mendes tot Isabel Allende, van Danielle Steel tot Jef Geeraerts, er is echt voor elk wat wils.  Daarnaast hebben we ook in de bibliotheek een kleine Daisy- en Audioboekencollectie en enkele Daisy-spelers beschikbaar. Proberen staat vrij! Wend je voor meer informatie tot één van onze wandelende informatiemedewerkers in de bib.

Lid worden
Het lidmaatschap van de Luisterpuntbibliotheek, boeken lenen en verzenden, is volledig gratis voor personen met een leesbeperking. Registreren en/of Aanmelden kan door te surfen naar mijn.luisterpuntbibliotheek.be.