Jonge kinderen leren door dingen te doen en door te spelen. Ouders kunnen hun kinderen daarbij helpen. Kind en Taal organiseert daarom het 'Instapje'. Door Instapje leert u uw kind op een speelse manier te ondersteunen in zijn ontwikkeling. 

 

Voorwaarden

Wanneer kan u deelnemen?

  • Wanneer uw kind bijna één jaar is of net één jaar is geworden.
  • Wanneer u het als ouders leuk vindt om elke dag een tijdje met je kind te spelen.
  • Wanneer u graag een Instapje-medewerker bij u aan huis ontvangt en samen met uw kind speelt en tips rond opvoeding krijgt.

Procedure

Instapje:
Tijdens het programma Instapje wordt uw gezin één keer per week bezocht door een speciaal daarvoor opgeleide beroepskracht. Ze speelt met het kind en praat met de ouder(s). Het kind doet zo spelenderwijs nieuwe spel- en leerervaringen op. De ouders leren de ontwikkeling van hun kind te ondersteunen en te stimuleren. 

Vanaf de leeftijd van 2 jaar kan uw kind ook deelnemen aan de Instapklasjes: om de twee weken kan u er samen met uw kind terecht. Terwijl de medewerkers van Instapje met verschillende methodieken de peuters voorbereiden op de overgang naar de kleuterklas, krijgen de ouders een vorming over een bepaald opvoedingsthema.


Instapuurtje:
Hebt u een kindje tussen 0 en 3 jaar oud?
Wil u graag kennis maken met andere ouders?
Lijkt het u leuk om gezellig een kopje koffie te drinken wanneer uw kindje kan spelen met andere kindjes? Kom dan zeker naar het instapuurtje van Kind en Taal!

Een ontmoetingsgroep met leuke activiteiten voor ouders en kinderen tot 3 jaar

Wanneer: Elke 2e woensdag van de maand, van 9.30 tot 12u00 uur. Huis van het Kind Bilzen-Hoeselt, 1e verdieping


Contactgegevens Kind en Taal:
Algemeen:
Katrien Jansegers
T: 0485 04 29 77
E: katrien.jansegers@kindentaal.be

Gebiedscoördinator Bilzen:
Laura Haenen
T: 0472 43 54 72
E: laura.haenen@kindentaal.be

Contactinformatie