Info voor zorgverleners

Achtergrondafbeelding

Hulpmiddelen voor zorgprofessionals

Om te komen tot groepsimmuniteit is het belangrijk dat 70% van onze inwoners, doorheen alle lagen van de bevolking, zich laten vaccineren. Er zullen ongetwijfeld nog heel wat mensen met vragen zitten, waarmee ze bij u als zorgprofessional te rade komen.

Om u te ondersteunen, bezorgen we u graag enkele bronnen met betrouwbare informatie op maat van verschillende doelgroepen:

-          Informatie voor hulpverleners:

  • Onlangs organiseerden de Limburgse eerstelijnszones i.s.m. Logo Limburg enkele webinars rond de Covid-19-vaccinatie:
    • Wat met mijn Covid-19-vaccinatie als zorgverlener?
    • Feiten en fabels rond de Covid-19-vaccinatie
    • Hoe motiveert u mensen om zich te laten vaccineren en de Covid-19-maatregelen te blijven volgen?

Deze kan u hier herbekijken.  

-          Algemene sensibilisatiematerialen:

Dit is bijvoorbeeld de algemene folder die iedereen, samen met de uitnodigingsbrief, zal ontvangen. Deze algemene folder werd ook opgesteld in beeldtaal.  

Hier verschijnen binnenkort ook enkele vertaalde versies van de algemene folder.

  • Informatie in eenvoudige taal: in samenwerking met Basiseducatie en Zuidpoort Gent slaagde de organisatie Wablieft er in om heel wat materialen om te zetten naar eenvoudige taal/beeldtaal voor mensen die minder taalvaardig zijn. Alle materialen kan u hier vinden.
  • Informatie in verschillende talen: op de website van het Agentschap Integratie & Inburgering kan u informatie over de coronavaccinatie in een 20-tal talen vinden. 

Bijna dagelijks komen er nieuwe materialen bij of veranderen er richtlijnen. Print deze materialen dus nooit in grote aantallen af, maar download ze steeds online voor de meest recente versie.

Meer info kan u steeds terugvinden op https://www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen-over-covid-19-vaccinatie-van-zorgprofessionals-eerste-lijn.