Het beweegt

9
sep
2018

Bilzen staat garant voor een bruisend verenigingsleven.Met maar liefst 31 erkende jeugdverenigingen verspreid over het centrum en de deelgemeenten is Bilzen een echte ‘jeugdstad’. Zo vind je telkens een jeugdvereniging kort bij jou in de buurt. Het stadsbestuur ondersteunt hen op verschillende vlakken en voorziet o.a. toelagen voor jeugdverenigingen zoals werkingstoelagen, toelagen voor kampvervoer en jeugdhuizen, verbouwingstoelagen, enz.

Zowel kinderen als jongeren komen in dit verenigingsleven aanbod. Een zeer goede reden om deze jeugdverenigingen samen te brengen in een overzichtelijke informatiegids. In deze brochure vind je een korte omschrijving van hun werking samen met de contactgegevens. Aarzel niet om hen te contacteren, zij geven je graag een antwoord op al jouw vragen.

Onze Jeugddienst staat in voor de ondersteuning van onze verenigingen. Daarnaast organiseert de Jeugddienst zelf ook een eigen aanbod ‘Grabbelpas’ tijdens de vakanties. De activiteiten van Grabbelpas zijn terug te vinden op www.bilzen.be/jeugd.

Wij hopen dat deze gids voor jouw kind een stimulans is om deel te nemen aan ons rijk jeugdverenigingsleven.