logo bilzen

Facebook

Digitaal aanbod

Gratis digitale kranten en tijdschriften
Met GoPress kan je in de bibliotheek een digitaal archief van kranten en tijdschriften raadplegen. In een digitale krantenkiosk zijn zelfs de meest actuele dag- en weekbladen te lezen.

Lees…

In de bibliotheek op je eigen laptop, tablet of smartphone
Voor de GoPress Kiosk met de meest actuele kranten en tijdschriften surf je naar bibliotheek.gopress.be. Voor het GoPress kranten- en tijschriftenarchief surf je naar zoeken.bilzen.bibliotheek.be/krantenarchief.

Thuis
Ook thuis kan je het GoPress kranten- en tijdschriftenarchief raadplegen door te surfen naar zoeken.bilzen.bibliotheek.be/krantenarchief. Enkel de artikels van vandaag en gisteren staan er nog niet in.

Fundels Prentenboeken
Fundels Prentenboeken zijn bestaande prentenboeken die tot leven komen op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. De digitale prentenboeken omvatten animaties en zijn aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.  Download de Fundels-app en probeer het demo-boekje. In de app kan je jaarlijks 7 gratis Fundels lenen indien je je aanmeldt met je Mijn Bibliotheek profiel.

Download de app…

Voor iPad en iPhone in de App Store
Voor Android op Google Play
Voor Windows via fundels.com

Muziekwebluister: 6 miljoen tracks digitaal te beluisteren
Met Muziekwebluister kan je in de bibliotheek ruim 6 miljoen nummers gratis beluisteren. Daarnaast vind je er informatie over artiesten, componisten en muziekstijlen. Of je nou een kenner of nieuwkomer bent, er is veel te ontdekken. Ga je liever voor de volledige muziekervaring? Dan kan je de duizenden cd’s, lp’s en muziek-dvd’s ook gewoon ontlenen. Meer informatie daarover vind je hier.

Beluister je favoriete muziek…

In de bibliotheek op je eigen laptop, tablet of smartphone
Surf in de bibliotheek naar muziekweb.nl/luister en beluister zo’n 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd’s. 

In de bibliotheek op één van de luisterpc’s in de themaruimte ‘muziek’
In onze themaruimte ‘muziek’ stellen we een aantal luisterpc’s ter beschikking om samen of alleen je favoriete muziek te beluisteren en nieuwe muziek te leren kennen. Klik er op het logo van Muziekweb en je bent vertrokken.

Thuis
Muziekweb staat niet alleen voor luisteren, maar ook voor lezen en leren. Via muziekweb.nl heb je ook van thuis uit toegang tot een schat aan informatie over stijlen, artiesten en hun muziek.

Audioboeken voor personen met een leesbeperking
Leden van de Luisterpuntbibliotheek kunnen er voortaan voor kiezen om hun boeken te downloaden of te streamen. Meer informatie over hoe dit precies in z’n werk gaat, vind je op luisterpuntbibliotheek.be.

Lid worden
Het lidmaatschap van de Luisterpuntbibliotheek, boeken lenen en verzenden, is volledig gratis voor personen met een leesbeperking. Registreren en/of Aanmelden kan door te surfen naar mijn.luisterpuntbibliotheek.be.

Muziekweb
Naast onze eigen muziekcollectie kan je ook de 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s van Muziekweb ontlenen.

Zo ga je te werk:
1.  Registreren: Spreek één van onze medewerkers aan in de bibliotheek. Zij melden jou als nieuwe lener aan bij Muziekweb. Je ontvangt hiervan een bevestiging via e-mail.
2.  Reserveren: Log in op muziekweb.be aan de hand van jouw lidkaartnummer. Zoek in de catalogus naar jouw favoriete muziek en klik op de knop “leen dit album”. Bevestig om de reservatie te vervolledigen.
3.  Lenen: via e-mail brengen we je op de hoogte wanneer het album in de bibliotheek beschikbaar is. Op dat moment gaat ook de uitleentermijn van drie weken in. Je dient het album binnen de twee weken te komen ophalen.

Prijs
Per album betaal je een verwerkingskost van 1 euro. Bij het te laat terugbrengen van een album wordt 0,50 euro per dag in rekening gebracht.

Verlengen
Cd’s, lp’s en muziek-dvd’s van Muziekweb kunnen niet verlengd worden.