Dag van de zorg, een huis voor iedereen

26
feb
2018

Dag van de Zorg

Een huis voor iedereen 

Op zondag 18 maart gooien meer dan 250 Vlaamse zorg- en welzijnsorganisaties de deuren open naar aanleiding van de Dag van de Zorg. Ook het Sociaal Huis en het Huis van het Kind Bilzen-Hoeselt doen mee en belichten alle aspecten van hun dienstverlening. Vaak gebeurt dat op originele wijze. Het programma richt zich op alle leeftijden en dus belooft het een gezellige dag voor iedereen te worden.

Wie op 18 maart het Sociaal Huis in de Hospitaalstraat binnenstapt, zal meteen het gevoel krijgen dat hij thuiskomt. Speciaal voor de Dag van de Zorg worden de verschillende ruimtes ingekleed als huiselijke kamers, die net zoals in een woning elk een eigen functie hebben. Samen belichten ze het veelzijdige aanbod van het Sociaal Huis, het Huis van het Kind en hun externe partners.

Diverse opendeurdag

Coördinatrice Lies Vanheusden: “Beschouw het als een wandeling door een woning waar men in elke kamer uitleg krijgt over de functie ervan, gaande van de slaap- en logeerkamers, de bibliotheek en de garage tot de woonkamer, de kinderkamer en de keuken. Net als ons dagdagelijkse aanbod is deze opendeurdag heel divers. Naast de reguliere werking van het Sociaal Huis en het Huis van het Kind komen bezoekers alles te weten over o.m. Welzijnsschakel Bilzen, Kind en Gezin, de Minder Mobielen Centrale, de opvoedingswinkel, de Stedelijke Toegankelijkheidsadviesraad en de Bilzerse Vrijwilligerscentrale. De focus ligt daarbij telkens op fascinerende activiteiten voor jong en oud.” 

Breed programma

Tussen 10 en 17 uur zijn er workshops, een multiculturele proeverij, knutselactiviteiten, voorleesmomenten, gezonde hapjes en drankjes, een fotobooth, fietsgravering, een hindernissenparcours, een overzicht van de meest voordelige energieleveranciers, info over juridische bijstand en nog veel, veel meer. De sociale kruidenier Bieskruid en de tweedehandskleding en -speelgoedwinkel Biesotiekje zijn uitzonderlijk open voor het grote publiek. Voor de kinderen is er een schattenzoektocht en zij kunnen zich laten schminken. Bovendien heeft de paashaas aangekondigd om ook binnen te springen tijdens de Dag van de Zorg.

 

OCMW-voorzitter Luc Hendrix: “De zorg is een hele belangrijke sector, ook op het vlak van werkgelegenheid, en heeft een positieve impact op de maatschappij en het welzijn van alle mensen, ongeacht hun leeftijd. We willen de Bilzenaren op 18 maart duidelijk maken waarvoor zij bij ons terechtkunnen. Met het dynamische en brede programma mikken we zowel op alleenstaanden als op gezinnetjes en families.”

Alle activiteiten tijdens de Dag van de Zorg in het Sociaal Huis zijn gratis. Voor de workshop draagdoeken van 11 tot 12 uur dient men in te schrijven via 089 39 96 50 of huisvanhetkind@bilzen.be.

Info: 089 51 94 80 – sociaalhuis@bilzen.bewww.dagvandezorg.be