buitensportzone

Achtergrondafbeelding

In april starten de werken voor de aanleg van een nieuwe buitensportzone aan sportcentrum De Kimpel. Deze komt aan de voorkant van het zwembad, naast het pad aan de visvijver. De oppervlakte bedraagt ± 400 m².

Het outdoorpark zal ingedeeld worden in drie zones. In de eerste komen toestellen die de mobiliteit van senioren bevorderen en waar ze extra kunnen oefenen op een gemakkelijke en toegankelijke manier. Hierdoor wordt dit een fijne plek voor hen en kunnen ze in openlucht al dan niet begeleid hun mobiliteit blijven trainen. Omdat de meeste toestellen in weerstand verstelbaar zijn kunnen deze ook door andere doelgroepen gebruikt worden.

In zone 2 komt een groot combinatietoestel dat meerdere fitnessoefeningen combineert en voor meerdere leeftijden geschikt is.

In de laatste zone staan de calisthenics of street workout toestellen. Hier kunnen zowel de beginnende sporter als de geoefende calisthenics sporter uitdagende oefeningen uitvoeren.

Het outdoorpark heeft een overzichtelijke, transparante indeling en kan ook voor groepslessen en small group trainingen gebruikt worden. De oefeningen op de grond zijn ideaal als warming‐up of voor een groepstraining.

Ieder toestel zal een QR-code bevatten. Door die te scannen krijgt u automatisch meer uitleg over de verschillende oefeningen. In de bijhorende app zijn er zelfs kleine fitnessprogramma’s uitgewerkt.

Buitensportzone