Met een budgetmeter betaalt u vooraf voor elektriciteit en aardgas. Een budgetmeter wordt geplaatst door Infrax. U kan er niet zelf voor kiezen.

Procedure

Als uw contract voor elektriciteit en/of aardgas is opgezegd door uw commerciële leverancier en u zoekt/vindt niet tijdig een nieuwe leverancier, dan neemt de netbeheerder de levering over. In Bilzen wordt een budgetmeter geplaatst door Infrax. U kan er niet zelf voor kiezen. De Vlaamse overheid regelt voor gezinnen met een budgetmeter een minimale levering van elektriciteit en aardgas.

Met een budgetmeter betaalt u zoals bij een prepaid GSM vooraf voor elektriciteit en aardgas. Een budgetmeter helpt u zo om het verbruik van elektriciteit en aardgas onder controle te houden. Er zijn aparte budgetmeters voor elektriciteit en gas. U kan dan elektriciteit en/of aardgas verbruiken tot uw budgetmeterkaart op is. U kunt de budgetmeterkaart dan bij het Sociaal Huis Bilzen weer opladen.

De plaatsing van de budgetmeter is gratis. U betaalt voor uw verbruik de sociale maximumprijs als u daar recht op heeft of een vastgelegde prijs. Dit is zeker niet het goedkoopste tarief op de markt. Als u geen schulden meer hebt bij de netbeheerder, kunt u op zoek gaan naar een leverancier die goedkopere prijzen aanbiedt. De goedkoopste leverancier vindt u via de V-test van de VREG.

Meer info en de brochure over de budgetmeter kan u terugvinden op de website van de Vlaamse Regulator van de Energiemarkt en ook op de website van de Vlaamse overheid.

Contactinformatie