Budgetbegeleiding

Achtergrondafbeelding

Inwoners van Bilzen die moeilijkheden hebben bij het beheren van hun budget kunnen budgetbegeleiding aanvragen bij het Sociaal Huis Bilzen.

Procedure

Bent u inwoner van Bilzen en heeft u moeilijkheden bij het beheren van uw budget en u bent vrijwillig bereid bent uw uitgaven aan te passen en u aan de gemaakte afspraken met schuldeisers te houden, dan kunt u budgetbegeleiding aanvragen bij het Sociaal Huis Bilzen.

Budgetbegeleiding is een vorm van hulpverlening waarbij een maatschappelijk werk(st)er met u bespreekt wanneer u wat betaalt. U blijft zelf de volledige verantwoordelijkheid over uw inkomsten dragen.

Minstens éénmaal per maand komt u samen met de maatschappelijk werk(st)er om uw uitgaven te bespreken en na te gaan of alle nodige betalingen zijn gedaan. U krijgt tips hoe u kunt besparen en uw uitgavenpatroon kunt verbeteren.

Maak een afspraak bij de dienst schuldhulpverlening en we bekijken of budgetbegeleiding een oplossing voor u is. In de eerste gesprekken wordt er gepeild naar uw verwachtingen en motivatie en vertelt de maatschappelijk werker hoe de dienst schuldhulpverlening werkt. Als er samen met u wordt beslist budgetbegeleiding op te starten, start dit met een proefperiode.

Meebrengen

  • Zowel identiteitskaart als PIN-code.
  • Overzicht van al uw inkomsten.
  • Overzicht van uw schulden.
  • Uw huurcontract.
     

Voor meer informatie over schulden, schuldhulpverlening, rechten en plichten van schuldenaar en schuldeiser … Eerste Hulp Bij Schulden (zie link rechtsboven).

Contactinformatie