Bouwwerken nieuw medisch centrum van start

12
aug
2019

Bouwwerken nieuw medisch centrum van start

In de loop van augustus beginnen de werken aan het nieuwe medisch centrum op de site van De Ganshof. Een groot gedeelte ervan komt op de huidige blauwe zone-parking en die voor dokters en patiënten. Wanneer het medisch centrum eind 2020 klaar is, kan het oude ziekenhuis worden afgebroken. Omwille van de werken geldt er vanaf augustus een aangepaste circulatie- en parkeerregeling.

Inrijden is enkel mogelijk via de voormalige spoedingang rechts, tussen de Werkwinkel en kebabzaak Dadas. De centrale in- en uitgang tussen de academie en het voormalige ziekenhuis zal uitsluitend nog als uitgang dienen. Tijdens de werffase kunnen personenauto’s ook de uitgang richting Sint-Martinusstraat gebruiken. Na afloop van de werken wordt dit echter een voetgangerszone.

Een veilige perimeter rond De Wandeling zorgt dat bezoekers niet rechtstreeks in contact komen met het werfverkeer. Wie zijn of haar kinderen komt ophalen, wordt aangeraden de parking in de Sint-Martinusstraat te gebruiken en vandaar naar de academie te wandelen. Een andere optie is de kiezelparking voor langparkeren aan de kant van de vroegere spoedingang. Vanaf die parking lopen afgebakende voetgangerszones tot aan het ziekenhuis, het Sociaal Huis en Kunstkoepel.

Tijdens de kantooruren wijken langparkeerders uit het centrum best uit naar andere locaties, zoals Schureveld. Op die manier staat de kiezelparking ter beschikking van wie effectief op site De Ganshof moet zijn. De parking achter het ziekenhuis wordt voorbehouden voor patiënten van AZ Vesalius en bezoekers van Kind en Gezin. Voor personen met een beperking worden net voor de ingang van het ziekenhuis twee parkeerplaatsen aangelegd die enkel en alleen voor hen bedoeld zijn.

De bestaande blauwe zone tussen het oude ziekenhuis, de academie en de Sint-Martinusstraat verdwijnt volledig. Als alternatief is er de blauwe zone-parking, die onlangs 200 meter verder aan het station werd gerealiseerd. Deze parking zal duidelijk worden aangegeven vanaf De Ganshof.

Voor de ingang van het Sociaal Huis komt een bijkomende overdekte fietsenstalling om woon- en werkverkeer met de fiets aan te moedigen. Tenslotte liet de stad in de Sint-Lambertuslaan een tijdelijke parking aanleggen langs het Belisa-woonproject. Deze dient voor het personeel van het Sociaal Huis zodat er ten allen tijde zoveel mogelijk plaatsen beschikbaar zijn op De Ganshof.

Info: Dienst Mobiliteit I 089 51 93 35 I mobiliteit@bilzen.be