Bilzen Helpt

Achtergrondafbeelding

Samen tegen corona!

Warme lijn

Voelt u zich eenzaam of bent u ongerust over het coronavirus en heeft u nood aan een babbel? Kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken? 

Contacteer ons dan via de warme lijn op het nummer 0800 29 454.
Elke werkdag tussen 9 en 16.30 uur op vrijdag van 9 tot 14 uur.
Onze diensten staan voor u klaar!

Coronameldpunt

Om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan worden lokale besturen verantwoordelijk gesteld voor de plaatselijke contacttracing en het opvolgen van de verstrengde quarantaineregels. Zeker de komende dagen en weken is het cruciaal dat wie in het buitenland verbleef in quarantaine gaat. De stad richt daarom een meldpunt op, om inwoners optimaal te begeleiden in het respecteren van de coronarichtlijnen.

Weet u niet goed wat te doen inzake de coronarichtlijnen? Stelt u in uw omgeving vast dat quarantaineregels niet correct toegepast worden? Maak dan melding op het nummer 0800 29 454. De lokale contacttracers zullen dan alles in het werk stellen om de regels te verduidelijken en het belang ervan te benadrukken.

Vrijwillig hulp aanbieden?

  • Al heel wat Bilzenaren boden zich aan als vrijwilliger. Wilt u ook iets doen voor uw naasten? Meld u dan aan via de warme lijn op het nummer 0800 29 454.
  • Wilt u als vrijwilliger bijspringen in het vaccinatiecentrum? Meld u dan hier aan. 

De medewerkers van de stad zullen u persoonlijk contacteren indien er een gepaste hulpvraag gevonden is waarbij u kan ondersteunen.

Info over vrijwilligerswerk? www.vlaanderenvrijwilligt.be.

Doneer uw laptop

Van heel wat leerlingen wordt verwacht dat ze digitaal bereikbaar zijn. Dat is niet voor iedereen evident. Kinderen die thuis geen computer hebben dreigen door de coronacrisis uit de boot te vallen.

Het Sociaal Huis, de scholen, de jeugdwelzijnswerkers en het Huis van het Kind bundelen de krachten en zamelen gebruikte laptops in, om te schenken aan kwetsbare gezinnen die er echt nood aan hebben. Vrijwilligers van Senco knappen de laptops op een veilige manier op voor hergebruik. Ze reinigen de toestellen en verwijderen de data (100% garantie van uw privacy).

Hoe kan u helpen?

Doneer uw gebruikte laptop door deze binnen te brengen bij het Sociaal Huis:

  • Elke werkdag van 9 tot 11 uur en van 13.30 tot 15 uur.
  • Ophalen aan huis kan ook. Meld u aan via huisvanhetkind@bilzen.be of bel naar 089 39 96 50 of 0472 18 69 22.

Opgelet: controleer even of uw laptop voldoet aan de minimum vereisten voor de hardware (Core i3, Core i5 of Core i7 met lader en eventueel een muis).

Heeft u nog vragen? Dan kan u ook bij ons terecht via bovenstaande contactgegevens.

Internetconnectie voor kwetsbare gezinnen

Telenet opent haar publieke internetconnecties voor kwetsbare gezinnen, zodat alle leerlingen de kans krijgen om afstandsonderwijs te volgen. Een code voor gratis internettoegang kan aangevraagd worden via het Sociaal Huis op het nummer 0470 34 38 74.

Aanbod handels- en horecazaken

Ook in deze moeilijke tijden laten de Bilzerse handels- en horecazaken hun klanten niet in de steek. Als u niet bij hun geraakt, komen zij naar u. Vanop een veilige afstand, maar nog altijd met evenveel passie.

  • Ontdek een overzicht van alle handels- en horecazaken die online verkoop, take-away of thuisbezorging aanbieden via www.visitbilzen.be/kooplokaal
  • Uw handels- of horecazaak ook opnemen? Klik hier om uw aanvraag in te dienen.

Tips: hoe omgaan met de coronacrisis?

Het opvolgen van de maatregelen om het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, is niet altijd gemakkelijk. U kan zich soms eenzaam of bezorgd voelen en dat is normaal in deze omstandigheden. Laten we er samen de moed inhouden met enkele tips om uzelf en uw naasten te beschermen. 

  • Klik hier voor meer tips om uzelf en uw naasten te beschermen. 
  • Praat met mensen die u vertrouwt of contacteer een professionele hulplijn zoals Tele-Onthaal (106) of Awel voor jongeren (102).
  • Ook CAW en JAC staan voor u klaar met antwoorden op al uw welzijnsvragen. Bel gratis naar 0800 13 500 (voor volwassenen vanaf 18 jaar) of naar 011 85 00 05 (voor jongeren tussen 12 en 25 jaar). Meer info: www.caw.be of www.jac.be 
  • Veroorzaakt de coronacrisis spanningen in uw gezin? Weet dat professionele hulpverleners u kunnen bijstaan. Bel of chat gratis en anoniem met hulplijn 1712. Info: www.1712.be

Contactinformatie