Bedankt, Bilzerse vrijwilligers!

Onmisbaar en onbetaalbaar, dat zijn de circa 6.430 Bilzerse vrijwilligers. Hun werk is misschien niet altijd zichtbaar, maar o zo waardevol. Elk jaar op 5 december worden wereldwijd vrijwilligers in de kijker geplaatst tijdens de Internationale dag van de Vrijwilliger.

De stad heeft de afgelopen tijd krachtig ingezet op de uitbouw van een sterk vrijwilligersbeleid. “Met als speerpunt de oprichting van de Bilzerse Vrijwilligerscentrale”, stelt projectmedewerkster Regine op den Camp trots. “Met een unieke visibiliteitscampagne – met en door vrijwilligers – lanceerden we recent een nieuwe website. Voortdurend worden nieuwsberichten, nieuwe vrijwilligersmogelijkheden en -projecten, boeiende vormingen alsook actuele informatie betreffende wet- en regelgeving toegevoegd.”

En met succes! Sinds de oprichting van de BVC hebben er zich meer dan 500 potentiële vrijwilligers en 200 verenigingen aangesloten en werden reeds 47 activiteiten aangeboden.

Kersvers vrijwilligster Lieve Wirx: “Vrijwilligerswerk heeft mij altijd al geïnteresseerd. Mijn ouders hebben mij namelijk grootgebracht met het idee dat niet alles wat men doet moet worden betaald. Het aanbod om als vrijwilliger in Bilzen aan de slag te gaan is erg groot en gevarieerd. Als onderwijzeres op pensioen was mijn keuze snel gemaakt en koos ik voor huiswerkbegeleiding. Elke dinsdag en donderdag sta ik kinderen na schooltijd bij met het maken van hun huiswerk. Ik ben vanaf het begin goed opgevangen door de ganse groep, het voelde als thuiskomen. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen en deel mag uitmaken van een enthousiast team van helpende handen.”

Save the date!
Om de talloze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet plant de stad tijdens de Week van de Vrijwilliger van 3 tot 11 maart 2018 allerhande activiteiten. Apotheose van deze week vol appreciatie wordt een groots Feest van de Vrijwilliger op 9 maart! Verenigingen ontvangen binnenkort per post een uitnodiging, die zij verder kunnen verdelen. Blokkeer dus alvast uw agenda!

Contactinformatie