The Anonymus Family

18
nov
2020

The Anonymus Family

Verbondenheid op verschillende vlakken, ook in moeilijke tijden. Dat is het thema van ‘The Anonymus Family’. CC De Kimpel laat enkele lichtgevende beelden rondreizen in de Bilzerse dorpen. Het project brengt inwoners bij elkaar en zet de band tussen het cultuurcentrum, de deelgemeenten en hun verenigingen letterlijk in de kijker.

“De boodschap van ‘The Anonymus Family’ is identiek aan die van onze dienst: mensen de mogelijkheid geven mekaar te ontmoeten, een hechte gemeenschap op te bouwen en op die manier zichzelf en anderen te verrijken”, verduidelijkt Jean Pierre Poesen, directeur cultuurcentrum. “Op elke locatie is het de bedoeling dat plaatselijke verenigingen bij het project worden betrokken en iets op touw zetten voor hun dorpsgenoten. Alles verloopt uiteraard volgens de voorgeschreven coronaregels.”  

De sculpturen van kunstenaar Patrick Meylaerts en Atelier Haute Cuisine verschillen in vorm en grootte, net zoals de dertien woonkernen en hun eigenheden. Toch horen ze onlosmakelijk samen. Wanneer de zon ondergaat, transformeren de beelden tot één stralend geheel. Ze staan zo symbool voor de menselijke behoefte aan interactie en solidariteit. 

Nadat de beelden hun zwerftocht hebben afgerond, verzamelen ze opnieuw aan De Kimpel. Daar geven ze extra cachet aan het 30+1-jarige bestaan van de Bilzerse cultuurtempel. Maar voor het zover is, zijn eerst alle deelgemeenten aan de beurt.

Tot 22 november staat de familie sculpturen te pronken in de Landcommanderij Alden Biesen. Op 31 oktober brengt lokale harmonie Sint-Isidorus om 19 uur ter plaatse een serenade.

Van 23 november tot 10 januari 2021 is ‘The Anonymus Family’ te zien op de oude begraafplaats in Eigenbilzen. Welke de haltes daarna zijn, komt u te weten in de volgende edities van Dertien.

Bij het initiatief hoort ook een wedstrijd. Wie tijdens dit projectjaar foto’s op sociale media post met de hashtags #anonymusfamily en #ccdekimpel maakt maandelijks kans op een digitale geschenkkaart.

Info: Cultuurdienst I 089 51 95 30 I cultuur@bilzen.be I www.dekimpel.be