logo bilzen

Agenda

5-09 tot 29-05 - Leuke conditietrai...
26-10 tot 31-12 - Bilzen Mysteries -...
2-01 tot 31-12 - Streekproductenwin...

Facebook

de ronde leeft!

In de Ronde Leeft! neemt Geert Vandenbon de toeschouwer mee door de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. Onze geliefde Ronde van Vlaanderen. Aan de hand van feiten en verhalen reconstrueert hij het epos dat de Ronde is geworden.

In de Ronde Leeft! neemt Geert Vandenbon de toeschouwer mee door de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. Onze geliefde Ronde van Vlaanderen. Aan de hand van feiten en verhalen reconstrueert hij het epos dat de Ronde is geworden. Hij vertelt honderduit over de wording van de Ronde, over stichter Karel Van Wijnendaele, over helden als Schotte, Merckx, Museeuw en Boonen, en doorspekt zijn lezing met leuke, pakkende en soms hilarische anekdotes uit de buik van de Ronde.

Geert is een bevoorrechte getuige. 23 jaar lang werkte hij mee aan de organisatie van de mooiste koers van de wereld. Hij publiceerde en schreef boeken over de Ronde. In een leuke, luchtige en leerrijke voordracht brengt hij het verhaal van 100 jaar Ronde van Vlaanderen. Niet enkel voor Ronde-freaks!

De Ronde is méér dan koers, zit in ons bloed, beroert en ontroert. Maar kennen we de Ronde wel? Wat is mythe, wat is waarheid?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Datum en tijdstip: 
di 28/03/17 om 20:00
Prijs: 
€ 10
Locatie: 
cultuurcentrum de kimpel
Adres: 
Eikenlaan 25, 3740 Bilzen
Organisator: 
cultuurcentrum de kimpel